Som en af de mindst kreative på kontoret, så må jeg sige at min chefs forslag om at sende mig på et visio kursus fra starten af virkede som en rimelig stor joke, som jeg havde noget svært ved at tage seriøst. Han kom en dag og sagde pludselig til mig – at nu havde han bestilt en underviser i visio til at komme og fortælle medarbejderne i virksomheden omkring Visio.

Min første tanke var noget i stil med – han er da en komplet idiot og jeg har ingen forståelse for, hvorfor han ønsker jeg skal på dette kursus. Visio er et tegneprogram og en kreativ handicappet som jeg skal da på ingen måde have et kursus i et program, hvor jeg skal bruge min kreative sans. Jeg er vant til at beregne store komplekse modeller og ikke at tegne.

Da jeg så havde sundet mig lidt og dagen nærmede sig hvor vi skulle have vores visio kursus der var jeg allligevel noget spændt på om ikke der ville være noget for mig i  kurset. Jeg har trods alt lært man skal være åben overfor nye input og at selv ting der umiddelbart ser ud til ikke at kunne give værdi alligevel godt kan risikere at kunne biddrage med noget.

Kort fortalt så kan jeg sige at kurset jeg var blevet sendt på var et super fedt kursus, og ganske som jeg havde overbevist mig selv om – så var det godt at lære noget nyt. For jeg fik virkelig meget med mig den dag, for det var ikke som jeg havde forestillet mig, en dag hvor vi skulle sidde og tegne intetsigende ting i visio. Det var en dag, hvor jeg fik lov til at sidde og tegne og bruge visio til at lave tekniske tegninger over de projekter jeg sidder og arbejder med til dagligt. Der er ingen tvivl om at jeg efter dette visio kursus kan dokumentere mit arbejde på en langt nemmere og hurtigere måde overfor kunderne og min arbejdsgiver. Så jeg var allerede indenfor den første halve time fuldstændigt opslugt af programmet og jeg kunne slet ikke slippe det igen, hverken da vi skulle til frokost eller da kl. var 16 og kurset var overstået.

Det er nok et af de bedste kurser jeg har været på i min tid, hvor jeg har været ansat som ingeniør. Grunden til det var at det var så uventet at det ville være godt, og jeg kom med forventninger der var helt i bund og de blev i den grad gjort til skamme. Med dette visio kursus vil jeg i den grad kunne effektivisere og synliggøre mit arbejde i langt højere grad end tidligere. Så jeg kan varmt anbefale alle at modtage alle de kurser de bliver sendt på, med kyshånd for man ved aldrig hvornår man lærer noget der virkelig er godt. Slutteligt så vil jeg sige at den instruktør vi havde på kurset virkelig også kunne få emnerne til at virke levende og nærværende. Det var ikke bare en kedelig konsulent, men en der forstod at inddrage både humor og ikke mindst relevans fra virkeligheden.