Når man tager på ferie, er det altid godt at tage den rigtige påklædning med til ens barn. Der er selvfølgelig forskel på, om man skal på skiferie eller om man skal ned i den varme sol. Nede syd på i solen er der varmt og solstrålerne kan være rigtig hårde ved de små menneskers sarte hud. På skiferien er der koldt men til tider meget vind og sol, som er hårdt ved barnets hud.

Hvad skal man så tage med til ens barn?

Tager du ned til de varme solstrøg, som mange mennesker gør i denne kolde tid, så skal man selvfølgelig have noget tøj med, som barnet kan ånde i, men samtidig skal det også beskytte mod solens farlige solstråler. Tager man til det kolde nord på ski, så skal barnet beskyttes mod kulden og skal derfor klædes varmt på, men samtidig skal de også have tøj på, hvor de kan transportere sveden væk, så de ikke kommer til at fryse.

Udgangspunkt i body’er til baby

Børnene har jo mange lag tøj på, men jeg vil kun tage udgangspunkt i det første lag tøj nemlig barnet bodystocking også kaldet body til baby. Bodyen findes i mange forskellige varianter. Den findes som baby body uden ærmer, body med ærmer og body med halv ærmer. De findes også i forskellige materialer såsom økologisk bomuld, som jeg er fortaler for, og som jeg vil anbefale. Fordelen ved at bruge økologisk bomuld er, at barnets hud kan ånde og bomulden vil kunne transportere barnets sved væk fra kroppen. Ved at sveden transporteres væk, vil sveden ikke kunne nedkøle barnet, om det så er på skiferien eller på sol ferien er lige vidt. Der er selvfølgelig forskel på, om du skal bruge body med eller uden ærmer eller med halv ærmer.
Hvis du er på skiferie vil jeg til en hver tid sige, at man skal bruge en god body med lange ærmer i bomuld, da den holder dit barn ekstra varm og den transportere jo stadig sved væk. Ud over bodyen vil jeg give barnet lange leggins på samt en varm trøje på inden under flyverdragten. Husk at holde øje med barnets temperatur. For barnet bevæger sig ikke så meget, hvis det skal sidde på en kælk eller lignende. Hvis barnet skal stå på ski, skal I holde øje med barnet ikke sveder for meget, for så kan de nemlig let bliver nedkølet, hvis de kommer til at stå stille for længe.
Derimod til solferien er den mere tricky. For den langærmet beskytter mere mod solen, men varmer til gengæld mere end den uden ærmer. Den uden ærmer eller med halv ærmer er mere behagelig i varmen, men til gengæld beskytter den ikke barnets arme mod solen. Jeg ville måske tage en body uden ærmer med og beskytte mit barn, ved at give det uv badetøj på ud over bodyen. UV badetøj har nemlig den gode funktion, at det holder solens UV stråler væk fra barnets sarte hud. Jeg vil nu alligevel give barnet solcreme på de steder, som stadig er blottet for solen.

Jeg håber, I kunne bruge min lille vejledning til, hvordan man klæder sit barn på til ferien. Hvis I har nogle andre ideer eller er I uenig med mig, er I velkommen til at skrive en kommentar nede i kommentarfeltet.
God ferie