Egentlig så er jeg ved at være træt af mig selv. Jeg synes, ligesom jeg har svigtet mig! Du ved, ladet stå lidt til med det hele: Jeg har ladet min hud passe sig selv. Det har resulteret i, at den er tør som pergament. Jeg har ladet håret vokse. Resultatet: Jeg ligner en træt og ligeglad kvinde. Det må jeg kun sige, at det har jeg været i lang tid. Træt og ligeglad med det hele.

Forandring!

Men nu skal der ske noget. Jeg er åbenbart ikke helt ligeglad, hvilket egentlig bekræfter, at et eller andet sted, så er jeg stadig den stærke kvinde, alle siger, jeg er. Og det, der skal ske, at jeg skal finde tilbage til den glade mig. Ja. Jeg vågnede i morges med en masse energi og efter et par timer, registrerede jeg, at jeg faktisk var glad.

Glad for at være i foråret. Glad for at se svalerne ankomme. Glad for at gå ture i skoven, som er begyndt at blive grøn.

Efter jeg kom hjem fra min daglige løbetur, som sker hver morgen, så jeg på mig selv i spejlet og tænkte, at jeg må gøre noget – lige med det samme.

Så jeg lagde en slagplan for mig selv.

Slagplanen

Når jeg gør den slags, så mener jeg det. Jeg plejer at skrive den ned. Punkt for punkt. Dag for dag. Time for time. Og hvis jeg ser, at jeg afviger fra planen, ja så har jeg et trick i baghånden: Jeg må ikke få det eller det eller gøre det eller det, som jeg virkeligt har lyst til. Det er sådan et pisk og gulerodssystem, jeg har. Det virker på mig. Og som regel, så er guleroden gemt i at nå mine mål.
Slagplanen for at komme tilbage til mig selv denne gang har delmål, som fx, at jeg gerne må købe mig en ny forårsjakke, når jeg har fået gjort noget ved håret. Vejen til det kan være temmelig lang. Jeg kan bruge dagevis på at overbevise mig selv om, at det er nødvendigt, at jeg kommer til frisøren. Jeg kan finde på tusindvis af svinkeærinder og undskyldninger for ikke at komme hen og blive klippet.

Tøj til kvinder i store størrelser

Jeg kan dog også få motivation til at gøre det, jeg skal ved at lede efter det, jeg gerne vil have. Og denne gang bliver det indgangen til at nå målet. Jeg kigger i disse dage på jakker til kvinder, fordi jeg gerne vil have en ny jakke her til foråret. Og jeg ved, at når jeg har fundet – eller set – den jakke, jeg gerne vil gå med, ja, så kommer jeg i gang med at få ringet til frisøren og få bestilt tid. Og jeg får også købt jakken – efter besøget hos frisøren. Jeg er jo en såkaldt plus-size, så jeg handler tøj til store piger her: https://www.arkuricurvy.dk/dametoej-943/

Du synes måske, at det er en besynderlig måde at få tingene gjort på. Det er det måske også. Men sådan fungerer det altså bedst for mig. Især når jeg har været inde i de her lange perioder med meget arbejde og meget lidt tid til mig.