Dette indlæg springer ud fra en samtale jeg have med nogle veninder i weekenden. Vi er 6 piger, som er rigtig gode veninder og mødes tit til brunch og så videre. Det gjorde vi også i søndags. Jeg elsker og være samen med dem. Vi er bare så forskellige alle sammen og det kan der altså godt komme nogle ret så sjove diskussioner ud af.
I søndags kom vi til at snakke om sundhed og hudpleje. Vi er alle i slutningen af 30’erne og det er desværre der, at man skal til at passe ekstra godt på, at kroppen ikke forfalder. Det kræver ekstra meget og holde sig i form og vedligeholde sin hudpleje. Jeg går selv meget op i sundhed og ved derfor en del om dette emne. Jeg var dog lidt chokket over, hvad mine veninder går og tro og hvor uvidende de egentlig er.
Først var der en af mine veninder som sagde, at hun aldrig spiste efter kl. 18, for så vil hun tage det på om natten. Nej, nej, nej sagde jeg, det er slet ikke videnskabeligt bevist, at det har nogen betydning, hvornår på dagen man spiser. Det er jo i stedet hvad man spiser, som har betydning. Ligeledes har en af mine andre veninder en smugle akne. Hun sagde, at hun dyrkede sol og solarium, for det hjælper på uren hud. Jeg var igen helt chokket. Soldyrkning er jo ikke en mirakelkur mod uren hud og akne. Til hendes hudpleje skulle hun i stedet bruge en god økologisk hudpleje. Det ville hendes hud have meget bedre af. Soldyrkning medfører, at kollagenet i huden tager skade og den mister derved sin elasticitet. Dette får endda porerne til at se større ud og kan derved sætte ekstra gang i nye udbrud.
At usund mad giver bumser og uren hud er altså også en skør myte. Min veninde sagde til mig, at jeg kunne i hvert fald ikke modargumentere, at junkfood giver dårlig hud. Dertil kunne jeg jo kun svare, at der ikke er bevist en klar sammenhæng mellem usund mad og uren hud. Årsagerne til at huden bliver uren og virker som om, at der er mangel på god hudpleje er typisk, at porerne er tilstoppet, hudlidelser og hormonelle forandringer. Derfor er junkfood jo stadig usundt for resten af kroppen og bedst at vælge fra.
Jeg går meget op i økologi, da jeg helt vil have helt rene vare, specielt når det angår min hud, så skal det være økologisk hudpleje. Man skal jo tænke på, at huden er det største organ vi har, derfor skal man passe godt på huden. Jeg tror mine veninder synes jeg går lidt for meget op i det en gang imellem. Jeg gider bare ikke og blive 40, men at ligne en på 50, det nægter jeg simpelthen. Jeg har jo også fået min mand med på ideen om, at huden skal forkæles med en god hudpleje. Man kan faktisk købe mange gode serier af hudpleje til mænd på nettet. Også hvor det stadig er økologisk hudpleje.