Jeg vover det ene øje her og skyder en hvid pind gennem myten om, at den bedste familieferie handler om charterrejser til varme himmelstrøg! Det er faktisk helt forkert, hvis du spørger mig, og jeg skal her begrunde, hvorfor jeg mener sådan.

Hvis du gerne vil holde din ferie med din familie, hvor der er sikkert, styr på tingene, gode forhold og et hav af oplevelser for alle aldre, er der ganske enkelt ikke bedre valg end Tyskland eller Østrig!

Østrig – meget mere end Brenner Autobahn

De mange danskere, der hvert år haster afsted til enten Gardasøen eller strandene nord og syd for Venezia kender ofte kun Østrig som 110 kilometer stressende motorvej med en flot udsigt, småsure østrigere og alt for megen trafik. Men Østrig er uendeligt meget mere end det, og de fleste, der prøver en decideret sommerferie i Østrig, bliver tilbagevendende gæster år efter år.

Østrig er jo også tættere på end Italien, og der er et hav af muligheder for geniale feriehuse og lejligheder overalt i alpelandet. Jeg vil anbefale bureauet FerieLogi.dk, der har en hel sektion om kør selv ferie til Østrig.

Østrig er rent, infrastrukturen er fantastisk, maden er rigelig, solid og god. Nå ja – naturen… Den er jo helt unik, og kender du kun Østrig fra skiferier, skylder du dig selv at opleve for eksempel Tyrol om sommeren! Se her.

Tyske ferieboliger

Lad mig starte med at sige, at der er masser af lækre hoteller i Tyskland, og det er da også ret fedt at blive sørget for i alle ender og kanter. Men hvis du VIRKELIG vil gøre det bedste for familien, opleve “hverdagsliv” i Tyskland på din ferie og samtidg spare en hel del penge, er der kun én rigtig vej til en familieferie i Tyskland: Lej en feriebolig!

Det er slet ikke dyrt, det er nemt via FerieLogi.dk, og så er der jo et Tyskland for enhver smag. Lige fra foden af Alperne over de smukke vinområder, floderne til for eksempel Harzen og det tidligere Østtyskland.

Tyskland bliver du aldrig helt færdig med – og det er stærkt vanedannende 🙂