Vidste du, at 9 ud af 10 kvinder går i sko, der er for små? Det ser måske godt ud, men konsekvenserne for dine fødder er blandt andet hård hud, blærer, knyster og mange andre problemer. Den konstante gniden fra skoene kan irritere dine led i foden og give dig gigt. Faktisk går alt for mange børn også i for små sko, og det øger risikoen for problemer med fødderne, som de vokser op.

Løsningen på skostørrelsen

Løsningen er at få målt dine fødder, når du køber sko. Du har sikkert set sådant et apparat før. Du sætter fødderne ind en efter en, og her bliver der målt både længde og bredde. Baseret på disse mål bliver du anbefalet en størrelse.

Indlæg?

Har du for lav eller for høj svang, kan det fint løses med et indlæg. For at få det helt rigtige bør du gå til en ortopæd og få lavet dine indlæg.

Det er også vigtigt, at du efter en lang dag gør noget godt for dine fødder. Du kan tage et varmt fodbad med for eksempel epsom salt. Det er godt for både hård hud og ømme muskler. Slut af med at tage et par lækre hjemmesko på. Der findes både hjemmesko til damer og hjemmesko til herrer, til børn og endda babyer. Hvis du vil forkæle fødderne, bør du vælge de svenske Shepherd hjemmesko: https://www.shepherdshop.dk/shop/hjemmesko-3s1.html

Når vi nu er ved mænd, er der også meget fodtøj, der skader fødderne – selv for mænd. Moden har længe dikteret spidse snuder til mænd og det giver – som ved kvinder – hammer tæer, blærer og smerter etc. For at undgå disse problemer så vælg en sko med mere plads til tæerne. Det ser måske ikke helt så smart ud, men dine fødder vil takke dig.

Endelig har vi valgt at se på de sko, som du putter tæerne ud i som et par handsker. Vi er ikke vilde med dem, da det, at de separerer tæerne, gør, at det forstyrrer den naturlige gang.