Jeg har altid været meget interesseret i psykologi, og der er mange mennesker, som har sagt til mig, at jeg ville være en supersuccesfuld psykolog. Ja, jeg har stor empati. Kan høre, hvad folk tænker, og jeg er ikke bange for at sige min mening om det. Engang for nogle år siden fik jeg en stor gave af en kammerat, fordi jeg havde hørt på ham, da han var ked af det. Jeg havde sagt min personlige mening om hans problem, og jeg havde åbenbart fået sat nogle tanker i gang hos ham, så han kom igennem sin triste periode.

Lyt og LYT

Jeg ved, at jeg har to ører, som stadig kan høre. Og jeg ved, at jeg er tålmodig. Men jeg ved også, at jeg gerne vil se resultater, og derfor kan jeg godt finde på at afbryde, når en ven eller veninde sidder her hos mig og pladrer løs om sine problemer. Det gør de nemlig ofte. Fordi de ved, at jeg er god til at lytte til dem.

Uddannelse til stresscoach

Nu har jeg så besluttet, at jeg vil have en stresscoaching uddannelse hos dem her. Fordi jeg synes, jeg bliver lidt misbrugt af mine venner og veninder. De kommer her og taler om deres problemer på jobbet i parforholdet eller med børnene. De hører aldrig på mine problemer. Hvis jeg åbner munden og siger, at jeg faktisk har problemer, så vender samtalen altid til noget, som er lidt ligegyldigt: Debatten i TV i går, eller madopskrifter.

Så jeg har tænkt mig at fortælle dem, at jeg uddanner mig til coach. Hvis de vil se mig som deres veninde, så er de velkomne, men hvis de bare skal af med noget af det skidt, de har i hovedet, og jeg skal bruges til det, så må de betale for det.

Jeg har sagt det til dem alle sammen. Et par stykker blev lidt forskrækkede og sagde, at de ser mig som deres veninde. Andre sagde, at de gerne vil have mig som deres coach.