Jysk lune indebærer også en vis tendens til underdrivelser – hvilket står i ganske skarp kontrast til for eksempel de evigt smarte københavneres uendelige strøm af falbelader og brug af hyperbolske overdrivelser.

Hurtig webshop

Et udmærket eksempel på en sindig tilgang til det der med brugen af store ord: Denen historie handler om en jysk webkøbmand, der begik den fejl at lade et stort (og ja: københavnsk) webbureau udvikle en ny webshop i det fremragende system WordPress. Efter at have haft den i drift i et par måneder, gik det op for vores jyske ven, at den hjemmeside altså var noget langsom. Folk, der besøgte den via mobiltelefoner, gad dårligt vente på, at de enkelte sider var til at bruge. Det havde selvfølgelig negativ indflydelse på hans salg.

En artikel ændrede alt

I bare frustration googlede han lidt rundt efter hjælp, og her faldt han over en artikel, der handler om et såkaldt plugin til WordPress, der gør hjemmesiden meget hurtigere. Altså et plugin til hastighedsoptimering. Efter at have læst artiklen og ikke forstået så meget af den, hyrede han artiklens forfatter til at gøre hjemmesiden hurtigere. Det gjorde han – i den grad! Før arbejdet begyndte, tog hans produktsider omkring 1,6 til 2,2 sekunder om at indlæse. Efter arbejdet var færdigt, tog de samme sider mellem 0,6 og 1,1 sekunder. Det var en yderst professionelt udført hastighedsoptimering. Hans reaktion? Ja – her kommer så det lune og sindige jyske til sin ret. Han svarede nemlig: “Den er da godt nok ikke ret langsom” 🙂