Min gode veninde, Gitte, er alle tiders veninde, og jeg holder virkelig meget af hende. Men hun har et stort problem med sin vægt, og det er bestemt ikke nogen overdrivelse at sige, at hun godt kunne trænge til at tabe sig et halvt hundrede kilo eller måske endda lidt mere.

Hun er selv flov over sin krop, og værst er det, når hun har været nødt til at gå i byen for at købe noget nyt tøj af en eller anden slags. Hun har det rigtig skidt med at erkende, at de almindelige betegnelser for tøjstørrelse ikke kan bruges i forbindelse med hendes garderobe. Alt skal ganske enkelt købes som plussize tøj, altså sådan noget med størrelse XXXL – eller endnu flere X’er.

De seneste gange, hun har været ude for at handle tøj, har hun spurgt mig, om jeg ville gå med, for det er lidt nemmere for Gitte, hvis man laver lidt sjov ud af hendes størrelse, og det tør dem, der ekspederer i tøjbutikker af forståelige grunde ikke.

Så selv om jeg er en ganske almindelig størrelse 38, har jeg et udmærket kendskab til de butikker her i byen, der har specialiseret sig i tøj til store piger, fordi jeg har ledsaget Gitte på hendes indkøb.

Men selv om Gitte som sagt har det lidt svært med sin vægt, så har vi det nu meget sjovt, når vi er ude at handle sammen, for hun har en særdeles veludviklet humoristisk sans og har intet imod, at man gør sig lidt morsom over hendes kropsvægt.

For nylig var vi i en ret ny butik her i byen med tøj til store kvinder, og det var faktisk en rigtig god oplevelse for Gitte, fordi butikkens indehaver, der ekspederede os, selv viste sig at være en meget stor størrelse, og samtidig var hun på samme måde som Gitte ganske afslappet i forhold til sin overvægt, så vi kunne fyre en masse morsomheder af sammen.

Det var et hyggeligt indkøb, som gjorde os begge i godt humør. Selv har jeg for eksempel købt de fleste af mine kjoler online, men Gitte er ikke så meget for at købe tøj i netbutikker, for hun føler sig ikke sikker på, at hun får noget tøj, hun kan passe, for hun har vist en enkelt gang været ude for at købe noget i en størrelse, som hun regnede med ville passe hende, men som så viste sig at være for småt.

Det er nemmere for mig, der som nævnt er en ganske almindeligt bygget pige i en størrelse 38. Derfor har aldrig været uheldig i forbindelse med at købe tøj online, så det tøj, jeg har købt, har altid passet mig perfekt, selv om jeg jo ikke havde haft lejlighed til at prøve det før købet.

Gitte siger tit, at hun er lidt misundelig på min krop i standardstørrelse, og jeg kan faktisk godt forstå det, for det må altså være besværligt altid at skulle finde noget tøj, der kun findes i et begrænset udvalg på grund af størrelsen.