I de sidste par dage har jeg haft en fritidsbeskæftigelse, som jeg egentlig ikke er glad for. Jeg har nemlig påtaget mig den opgave at finde ud af, hvad skødeskrivning koster. Det kan godt være lidt svært at finde ud af. Jeg har været på nettet og søge på ”skøde pris”, men lige vidt er jeg kommet.
Jeg har søgt på ”boligkøb + advokat”, det gav et kaos af resultater. Jeg har søgt på skødeskrivning og bliver bare henvist til forskellige sites, der beskriver processen. Det er fint nok, men ikke lige det, jeg har brug for.

Jeg fandt det

Til gengæld fandt jeg alt om emnet inkl. hjælp til det hele på https://din-bolighandel.dk/skoedeskrivning/

Og hvorfor skal jeg finde ud af, hvad det koster at få lavet et skøde? Det skal jeg, fordi vi står midt i en bolighandel. Og køber er ikke interesseret i, at vi deler omkostningerne. Hun mener, at alt det der har med omkostninger til tinglysning, skøder, advokater, ejendomsmægler og så videre tilfalder sælgeren. Det er vi ikke enige i. Vi mener, at vi må dele omkostningerne. Det er jo også i hendes interesse, at hun er sikret, og ved, at alt er i orden ved handelen.

Hun insisterer

Hun insisterer dog, og derfor er jeg ved at finde ud af, hvad omkostningerne ved alt det administrative omkring en bolighandel, er. Samlet set. Og det vil jeg fremlægge for hende og bruge som et argument for, at hun ikke skal have det kæmpe nedslag i prisen på boligen, som hun forlanger.

Hun er en hård forhandler. Men jeg mener virkeligt, at hun ikke har ret. Det kan ikke være meningen. Og et eller andet sted, så har jeg en idé om, at det. hun forlanger, ikke er helt lovligt.
Jeg har dog ikke modet til at sætte mig ind i hele lovgivningen omkring bolighandler. Det må være min advokats ansvar at sørge for, at jeg i det mindste ikke begår et lovbrud.

Hvad testamentet sagde

Boligen, som jeg sælger, er én, jeg har arvet. Det skete for en del år siden. Jeg arvede den fra mine forældre. Deres testamente udtrykte, at jeg ikke måtte sælge boligen, førend jeg var helt sikker på, at jeg ikke selv vil bo i den. Og tidligst efter 3 år efter deres bortgang.

Der er nu gået 5 år. Og jeg er træt af at skulle stå for alt det administrative, som følger med, når man lejer en bolig ud. Lejeloven er jo ret hård. Den er fair. Men jeg har ikke kræfter til det længere. Og jeg har bestemt heller ikke lyst til selv at bo i den. Den er faktisk også for lille. Min familie er jo stor. Vi, min kone og jeg har jo tre børn. Hvordan skal vi indrette os i et lille hus på landet. Børnene skal jo ikke kun i skole. De skal også have mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter. Og dem er der ikke mange af i området, hvor boligen ligger. Så den løsning er udelukket.

Beslutningen om at sælge boligen var ikke helt nem. Men når jeg kigger sagligt på tingene, så er det en fornuftig beslutningen, jeg har taget.