Det ringede på min dør i går. Det var overboen, som havde glemt sin nøgle – igen. Det sker tit for ham. Han er meget distræt. Heldigvis har jeg sparet ham for en del udgifter til låsesmede, fordi han har haft den klare tanke at bede mig om at opbevare en ekstra nøgle. Vi kommer godt ud af det, men det er altså irriterende, når han ringer på døren kl. 11 om aftenen og fortæller mig, at han ikke har husket sin nøgle igen. På det tidspunkt er jeg jo allerede faldet i søvn – så han vækker mig. Alligevel står jeg op og giver ham nøglen.

Bagefter

Bagefter så plejer jeg ikke at kunne falde i søvn igen lige med det samme. Det kan godt tage mig en time eller to, inden jeg falder til ro igen. Og så er min nattesøvn blevet ødelagt. Jeg ved, at jeg dagen efter bliver helt umulig at have med at gøre på arbejdet.

Og ganske rigtigt, så var det ikke en sjov dag på arbejdet. Jeg var irriteret og blev let mopset, når noget gik galt. En arbejdskammerat spurgte mig, om jeg har et problem.

Glemsom

Det har jeg sådan set ikke, det er bare mangel på søvn, fik jeg fortalt hende. Hun spurgte mig, om jeg har problemer, som jeg ligger og tænker på, siden jeg ikke kan sove. Jeg fortalte hende derfor om min overbo, som ofte glemmer sin nøgle. Hun var meget forstående, men sagde også, at hun har lagt mærke til, at det sker ofte, at han glemmer sine nøgler. Det kan jeg jo kun være enig i. Hun spurgte, om jeg ikke kunne sætte en eller anden ting ud på trappeopgangen og, så gemme nøglen i den, så, han selv kan finde den, og ikke behøver at forstyrre mig hver 3. nat. Det må jeg sige, at jeg ikke har tænkt på.

Opmagasinering et sted i Århus?

Jeg tænkte derfor lidt over det og fortalte min nabo, at jeg har besluttet at sætte en paraplyholder op uden for min dør. Deri kan han fremover finde sin nøgle. Så kan jeg få min nattesøvn. Jeg blev glad for tanken: Et sted til opbevaring af andre menneskers nøgler i en anonym lejlighed i Aarhus.
Da jeg fortalte ham det, troede jeg først, at han blev lidt overrasket over at høre, at der kommer en ændring i hans rutine for at få sin nøgle. Men så kom der en overraskelse: ”Ja, jeg kan godt se, at det kan blive et problem for dig – det her med, at jeg kommer og forstyrrer din nattesøvn i tide og utide. Det må du altså undskylde. Men der kommer en ende på problemet. Jeg flytter om få dage. Kender du et sted, hvor jeg kan sætte mine ting til opmagasinering i Aarhus? Jeg skal flytte til Norge og kan ikke have dem alle sammen med mig.”

Jeg måtte fortælle ham, at det gjorde jeg desværre ikke. Men jeg ville gerne minde ham om, at han skal huske at indlevere den ekstra nøgle, jeg har inden, han skal flytte. Og så mindede jeg ham om firmaet HMS Danmark, som jo leverer et væld af services, vi har brug for.