Nogle gange, så tænker folk sig virkeligt ikke om. Jeg har lige læst om en af mine venner på Facebook, som har lavet et opslag. Han er meget imod, at vi skal gå med mundbind, når vi skal på indkøb. Han skriver noget om, at regeringen, som har besluttet det, er inkompetent. Hvor han har det fra, ved jeg ikke. Egentlig synes jeg, at sådan som situationen er lige nu, så er det klogt at bruge maske. Vi ved jo ikke endnu, hvad det er, vi er oppe imod. Så hvorfor skal vi risikere at blive syge?

Mange reaktioner

Der var mange af hans venner, der reagerede på hans opslag. En af dem skrev nogle meget grimme bemærkninger om vores regeringschef. Faktisk så skrev han nogle meget personlige ting om hende. Det var ikke rart at læse, og jeg ved slet ikke, om han i virkeligheden kender hende. Jeg har dog på fornemmelsen, at det gør han ikke. Han ville vist bare give udtryk for sin vrede og bitterhed over at være blevet fyret. Ligesom mange andre mennesker er blevet det.

Injuriesag

Men at skrive sådan nogle ting om vores statsminister er direkte fornærmende overfor hende. Hvis jeg var i hendes sted, så ville jeg være fornærmet. Og jeg ville lægge sag an imod den person, som skrev den slags om mig. Jeg tror, han får en injuriesag på halsen.

Det er meget forståeligt, at man er bitter over at miste sin indkomst. Man bliver usikker. Man ved, at det kan være meget svært at finde et job, så man kan komme videre i sit liv. Der er helt sikkert mange udgifter, der skal dækkes. Der er helt sikkert mange ønsker, der ikke kan blive opfyldt, fordi man er ledig. Men derfra og så til at skrive de injurier om hende, som han gjorde, er der altså et meget langt stykke. Eller også er der ikke nogen som helst føling for, hvad man må og ikke må skrive på de sociale medier.

Pas på med at skrive grimt

Og her er det, at jeg gerne vil komme med en advarsel. Den gut, som skrev de ting, har sikkert ikke villet fornærme statsministeren. Men han har misforstået, hvad Facebook er. Han har brugt det, som om at han sad alene hjemme i sin stue og bare ville have afløb for sin angst og frustration. Nu er de udbrud så bare blevet skrevet i et offentligt, tilgængeligt rum. Og det er her, han har begået en kæmpefejl. Facebook og sociale medier er ikke det samme som din dagbog, hvor du skriver dine umiddelbare tanker ned. Det er ikke et samtalerum, hvor du kan udøse dine inderste tanker til den bedste ven. Det er et rum, hvor der er tilskuere.

Og du ved ikke, hvem tilskuerne er. Du kender kun dine venner. Du kender ikke alle dine venners venner. Det lidt ligesom regndråber i en sø: Ringene breder sig og flyder sammen. Og du ved ikke, hvor din reaktion (dit opslag) på Facebook bliver set. Så min advarsel. til alle er, at man virkeligt skal tænke sig om to gange, inden man skriver noget.