Er du netop blevet myndig, er et SMS lån ikke en mulighed for dig. Men der er masser af andre muligheder for at låne penge, når du kun lige er blevet myndig.

Når du fylder 18, er du myndig, så der er en masse, du kan gøre for første gang. Du kan købe en øl på et værtshus, du kan tage kørekort, og du kan stemme til valg. Men selv om der er mange ting, du nu kan, kan det stadig være svært at få lov at optage et lån online på Penge-lån.nu.

For bankerne er ofte meget restriktive med at låne penge ud til unge, og du skal være 20 år, før du kan optage et af de populære SMS lån, der ellers er meget velegnet til at få økonomien til at strække, til næste gang du får løn, SU eller penge hjemmefra.

Når SMS lån ikke er en mulighed

Så hvad gør du, når du står som 18 årig og f.eks. gerne vil have et kørekort og ikke har sparet pengene op på forhånd. Eller dine forældre ikke har indvilliget i at betale for det?

Grundlæggende set har du 3 muligheder:

  • Overtal din mor og far til alligevel at betale dit kørekort
  • Find dig et job, og spar op
  • Lån pengene

Er de første to muligheder ikke en option, er der ikke andet for, end at du må ud på lånemarkedet.

Når du skal låne penge, går du som regel ned i en bank og får en snak med en bankrådgiver. Banken vil så foretage en risikovurdering af dig og give dig besked om, hvorvidt du kan låne pengene.

Desværre er mange banker blevet utroligt restriktive med at låne penge ud efter finanskrisen. Bankernes restriktive udlånspolitik rammer desværre ofte unge mennesker. Men der er heldigvis andre steder end i bankerne, du kan låne penge, når du er ung.

Det er heller ikke alle online lånebureauer, der er helt vilde med at låne penge ud til folk, der lige er blevet myndige. Derfor har vi her på siden samlet en liste over de online låneudbydere, der tilbyder lån til unge på 18 år.

Billigt eller dyrt lån

Det kan være lidt af en opgave, at danne sig et overblik over, hvilket lån der er det bedste. Der er heldigvis en genvej, der kan give dig en god indikation på, om lånet er billigt eller dyrt. Du skal se på omkostningerne i procent (ÅOP). De årlige omkostninger i procent omfatter alle de omkostninger, der er på lånet.

Det betyder, at du direkte kan sammenligne alle lån på tværs af låneudbydere og vurdere dem i forhold til hinanden. Det lån, der har den laveste ÅOP, er det billigste lån, og derfor det du skal vælge. Vil du låne penge billigt på Billige-kviklån, så kig på ÅOP, så kan det ikke helt galt.

Se også på lånets gebyrer

En anden ting du bør være særdeles opmærksom på, er de forskellige gebyrer, låneudbyderne arbejder med. Stiftelses- og administrationsgebyrer løber oftest op, lægges oven på lånet og kan ikke aflæses i ÅOP’en – men du skal stadig betale dem ved lånets optagelse og hver måned. En høj gebyrsats kan gøre et lån med en lav rente dyrere end den nærmeste konkurrent med lidt højere rente.

Selvom vi har gjort en del af sammenligningsarbejdet af låneudbyderne for dig i listen, bør du stadig undersøge vilkårene hos de udbydere, du overvejer at låne hos. Læs derfor lånevilkårene grundigt igennem.

Er der noget du er i tvivl om eller ikke forstår, så kontakt kundeservice hos låneudbyderen. Husk, det altid er bedre at spørge én gang for meget end at skulle betale mere end forventet. Lån aldrig mere, end hvad du kan betale tilbage.