Kender du det, når man netop har været i bad, har iført sig sit stiveste puds og er klar til at male byen rød – og så indser man, at man har glemt at barbere sig? Men der er heldigvis ingen grund til at fortvivle. Det behøver nemlig ikke at tage en krig at blive skægfri. Med disse simple tricks og de rigtige hjælpemidler kan du effektivt fjerne skægget på under 5 minutter.

Husk at pleje skægget mellem barberingerne

Hvad du gør mellem barberingerne har stor betydning for, hvor nemt det bliver for dig at fjerne skægget. Ligesom andet hår har skæg nemlig godt af pleje, uanset om du lader skægget gro langt mellem barberingerne, eller blot har skægstubbe. Plejer du ikke dit skæg eller området, hvor skægget gror, så bliver hårene stride og huden tør. Og hvis skægstubbene er hårde og huden er udtørret, så er det langt sværere at opnå en glat barbering. Der er også større risiko for at irritere huden, hvilket kan medføre røde knopper eller skægpest.

Derfor er et godt tip at anvende en skægolie mellem barberingerne. Skægolien blødgør hårene samtidig med at den fugter huden. Tro os – du kan mærke en markant forskel næste gang du kører skraberen henover stubbene. Skægolie behøver ikke at være en dyr fornøjelse, tag fx et kig på udvalget hos Luxplus.

Benyt en god fugtgivende barberskum

Vi ved det godt – en del mænd er ikke de store tilhængere af alt for mange plejeprodukter. Men lige når det kommer til barberskum må vi altså insistere. En god barberskum er et absolut must, når du skal fjerne skægget. Barbering på tør hud er ikke en mulighed og lappeløsninger med shampoo og showergel kommer ikke til at resultere i en vellykket barbering. Så sørg for at anskaffe dig en barberskum til din næste barbering.

Barberskum kommer både i klassisk skumform og som gel, der skummes op på huden. Begge dele fungerer lige godt til formålet. Barberskum og barbergel er beriget med blødgørende ingredienser, der straks blødgør både hud og hår. Herudover lægger skummet også en skånsom hinde på huden, som får skraberen til at glide nemmere og modvirker rifter og sår.

Når du skal vælge en barberskum eller -gel, så er det svært at komme uden om Gillette. Gillette er markedsførende inden for barbering og det er der rigtig god grund til. Gillette tilbyder et kæmpestort sortiment af forskellige typer barberskum og barbergel. Du kan fx finde en barberskum, som er særligt egnet til sensitiv hud. Sådan en ville være et oplagt valg, når du har travlt og barberingen foregår lidt hurtigere end den plejer.

Brug en ren skraber med mange blade

Det siger måske sig selv, men det er ekstremt vigtigt at skraberen du benytter er helt ren. Hvis ikke skraberen er ren spreder du bakterier ud over hele ansigtet samtidig med at du skærer hårstråene over ved barbering. Når du skærer hårstråene over efterlades hårsækkene åbne og modtagelige. Dette medfører en stor risiko for infektion og du kan næsten være sikker på, at der vil opstå rødme, irritation og knopper. Det er derfor vigtigt at du renser skraberhovedet grundigt efter hver barbering. Du kan også anvende engangsskrabere, hvor en splinterny skraber tages i brug under hver barbering. Gillette tilbyder et stort udvalg af både genanvendelige skrabere og engangsskrabere. Det er blot op til dig, at vælge den løsning du foretrækker.

Det er også vigtigt at skraberen er udstyret med så mange blade, som muligt. Jo flere blade, desto glattere barbering opnår du. Gillettes Fusion-serie tilbyder skrabere med hele 5 blade, hvilket giver dig en ekstremt tæt barbering.

Anvend en skraber med bevægeligt hoved

Når barberingen skal overstås hurtigt, er det vigtigt at dine redskaber yder så meget assistance som overhovedet muligt. Når det kommer til skrabere, så er en vigtig egenskab, at skraberhovedet er bevægeligt. Hvis skraberhovedet er bevægeligt, så er det i stand til at følge ansigtets naturlige konturer, hvilket modvirker rifter og sår. Et bevægeligt skraberhoved gør også at der kræves mindre finmotorisk finesse fra din side under barberingen.

Vælg en skraber med præcisionstrimmer

Det kan være svært at komme til i kanterne omkring næsen med en almindelig bred skraber – her er der typisk højrisiko for at skære sig. Derfor kan du med fordel anvende en skraber, som også er udstyret med en præcisionstrimmer, som tillader dig at tilgå særligt vanskelige områder, fx bakkenbarter og skæg under næsen. Særligt hvis du har travlt er en præcisionstrimmer et kærkomment hjælpemiddel i jagten på den perfekt barbering. Læg ud med at barbere alle tilgængelige områder med den almindelige skraber og følg derefter op med præcisionstrimmeren, hvor du ikke har kunnet komme til med den almindelige skraber. En del skrabere fra Gillette er udstyret med en fiks lille præcisionstrimmer, tag fx et kig på udvalget på her.