Det er altid rart, når jeg kommer hjem. Jeg arbejder jo i lange skift ude på en olieboreplatform. Det betyder, at jeg er afsted i 14 dage og har fri i ca. 14 dage. Så når jeg er hjemme, så skal der hygges. Med familien. Jeg har det fint med at passe hus og have. Også med at køre børnene i skole og den slags. Og jeg kan godt lide at nusse rundt herhjemme og bare lade op til. næste gang, jeg skal afsted. Min viv har vænnet sig til at være alene med ungerne i 14 dage hver måned. Det er blevet vores livsstil. Men det har ikke været nemt altid.

Ny livsstil

Lige da jeg startede på platformen, var det spændende for os at skulle til at udvikle en ny livsstil. Men efter noget tid begyndte der ligesom at komme knas i tingene. Fx så kan jeg huske, at min kone og jeg på et tidspunkt kom op at skændes, fordi jeg havde købt nogle forkerte træbriketter til vores pejs. Det var fuldkomment latterligt. Altså at man skændes om hvilke brændebriketter man skal købe. De skal jo brændes.

Stor forskel på brænde

Men min kone kom med et langt foredrag, at der forskel på træbriketter og at jeg altid skal huske at undersøge, om dem jeg køber, er CO2 neutrale. Det gik op for mig, at hun ligesom havde ændret holdning til mange ting. Fx det her med miljøet. Det havde jeg sådan set ikke lagt mærke til, indtil hun sagde det der med CO2 neutrale brændebriketter.

Det med olie

Nu er det jo en olieboreplatform, jeg arbejder på, så det her med miljø og CO2-udslip er ikke et samtaleemne, jeg og mine kollegaer taler om. Vi koncentrerer os om arbejdet. Om sikkerheden. Om at holde fast, når det virkeligt stormer. Vi arbejder jo langt ude i Nordsøen. Men emner som miljø og klimaforandringer bliver der talt meget om herhjemme. Og det er helt forståeligt, at debatten har påvirket min familie.

Det er en af ulemperne ved ikke at komme hjem hver eneste dag, kan jeg konstatere: Jeg havde nemlig slet ikke lagt mærke til, at min kone køber økologiske madvarer, sørger for at sortere affaldet og forsøger at genbruge mest muligt.

Tak for Ewers Energi

Så da jeg kom til at købe de forkerte træbriketter, kan jeg egentlig godt forstå det, hvis hun følte, at jeg ignorerede hende. Heldigvis er der styr på det hos https://ewersenergi.dk/
Vi har talt meget om den episode mange gange. Der sker hele tiden små ændringer herhjemme, og det skal jeg være opmærksom på. Ikke kun sådan nogle ting, som fx at min datter har fået en boyfriend, eller at min søn har brækket sin arm efter et styrt med sin mountainbike. Også de ’usynlige’ ting, som man bare tager for givet – eller slet ikke tænker over: Mere genbrug, flere tiltag til at gøre huset energivenligt eller en ny farve på børneværelsernes vægge.

Det handler med andre ord om, at når vi har valgt denne livsstil, hvor jeg er væk i halvdelen af tiden, så skal vi blive bedre til at fortælle hinanden om alle de usynlige ting og ændringer, der sker.