Selv om mange siger, at man rent økonomisk er godt stillet som enlig mor, så kan jeg ikke give dem ret. Vi får ganske vist en del støtte fra kommunen, men hvad hjælper det, når alting stiger, og lønforhøjelse er en by i Rusland.

Jeg var til lønsamtale hos min chef Simon den anden dag, og jeg var da ret sikker på, at jeg skulle stige en 1-2 procent. Jeg blev dog meget klogere, da han ikke kunne tilbyde mig andet end fri internet! Jeg har altså været hos rengøringsfirmaet i snart 6 år og har kun haft omkring 10 sygedage, så jeg blev godt nok skuffet.

Jeg ved da godt, at vi har finanskrise, og det hele kører lidt skævt for tiden, men det kan jo ikke blive ved med at gå. Alt lige fra mad til tøj stiger i pris, mens vi får det samme i løn – det kan altså kun gå galt. Jeg gik godt nok ud af 8. klasse og har aldrig været en haj til matematik, men jeg kan alligevel godt regne ud, at det vil gå rigtig galt, hvis det fortsætter sådan.

Nødsaget til at låne penge

Da jeg ikke fik nogen lønforhøjelse, og jeg havde lovet børnene en tur i Legoland, har jeg faktisk været nødt til at låne penge. Nu har jeg ellers lige fået betalt mit forbrugslån og billån ned, og nu kan jeg så starte forfra!

Da jeg gik fra min eksmand Henning havde jeg en del gæld i bagagen. Mit SU lån var røget op i næsten 200.000 kr., og vi solgte huset med et tab på næsten 180.000 kr., som vi delte lige over. For at have råd til møbler blev jeg nødt til at optage et forbrugslån, og med to børn blev jeg nødt til at købe en bil og tog derfor et billån også.

Jeg kendte jo godt princippet med for eksempel SMS lån: Lån penge nu og her – Få hurtigt lån fra 500 kr., som du blandt andet finder på Låne-penge.nu.

Nu var jeg så endeligt kommet af med alle lånene for så at skulle starte forfra! Heldigvis fandt jeg et rimeligt billigt online lån, hvor jeg ikke skulle stille sikkerhed. Mit bank har nemlig nægtet at låne mig penge, fordi jeg ikke længere har fast ejendom, som de kan tage pant i.

Jeg gik så på nettet og fandt en side ved navn TRYGT.DK, hvor jeg let og overskueligt kunne finde præcis det lån, som passede bedst til mig.

Jeg ansøgte om online lånet mandag formiddag og blev godkendt en time senere. Allerede efter 3 dage altså om torsdagen stod pengene på min konto. Der blev ikke stillet spørgsmål til, hvad pengene skulle bruges på eller andre nærgående spørgsmål, det var bare så let. Du kan se TRYGT.DK med de billige forbrugslån her.

Fødselsdagsgaver

Min søn Sebastian har snart fødselsdag, og han ønsker sig en hulens masse legetøj, så det er nogle af pengene også blevet brugt til. Jeg køber alt legetøj online, da det er langt lettere og fordi, at udvalget er langt større og som regel meget billigere.

Sebastian elsker alt slags legetøj, som kan skilles af og samles igen. Det er f.eks. legetøj som LEGO, Playmobil og BRIO, men legetøj som Transformers, Fisher Price og Byggemand Bob er han også helt vild med. Josefine, som er 6 år, gider ikke den slags legetøj, hun vil meget hellere lege med Barbie dukker, Hello Kitty og My Little Pony og generelt den slags pige legetøj.

Heldigvis vil Sebastian og Josefine hellere lege med legetøj frem for at sidde og spille computer. Jeg har godt nok overvejet at købe en iPad, som de kan spille på, men jeg synes, at det er meget sundere for dem med legetøj. Legetøj udvikler børns forskellige færdigheder på en måde, som ingen computer kan, så det haster ikke med en iPad eller lignende. Jeg plejer i øvrigt at købe alt mit legetøj hos Klodsmajor.dk, som har et kæmpe udvalg af billigt legetøj. Er du på udkig efter alt det kendte legetøj, så kan det varmt anbefales at kigge forbi deres hjemmeside.