Bruden er gået op af kirkegulvet, gommen er våd i øjnene, og det er ved at være tid til selve vielsen. Parret stiller sig foran præsten, og ceremonien begynder. Herefter følger det obligatoriske ”ja” og så selvfølgelig udvekslingen af ringe. I dag er det langt de fleste ægtepar, der indleder deres liv sammen ved at sætte ring på hinandens finger. Det er et symbol på den fælles kærlighed, og samtidig er det et tegn udadtil på, at her er to mennesker, der hører sammen.

Vielsesringe er ofte en bekostelig affære. Den runde form skal illustrere det evige og ubrydelige bånd, der er mellem to mennesker, og derfor skal den være lavet i et materiale, der er både kostbart og holdbart. I lang tid har de fleste ringe været fremstillet i guld med et simpelt og klassisk snit, men der er også mange, der vælger at tilføje en lille ædelsten, en inskription eller andet. Alt efter hvad pengepungen tillader.

Men sådan har det ikke altid været.

Historien

Vielsesringe har eksisteret i tusindvis af år, og de første eksempler kan spores helt tilbage til det gamle Egypten og tidlige romere. Dengang var der dog ikke tale om en vielsesring, som vi kender den i dag, og ringen har da også skiftet både udseende og symbolik flere gange siden. Før man fandt ud af at behandle metaller, blev smykker primært lavet af træ eller andre materieller, man havde ved hånden. Ringen havde altså ikke nogen forbindelse til rigdom, men var blot et tegn på, at der var indgået en aftale mellem to mennesker.

Det tog lang tid, før vi i Norden tog traditionen med vielsesringe til os. Først omkring det trettende århundrede begynder ringen at gøre sit indtog i de danske kirker. Og der gik endnu længere tid, før også manden hoppede med på vognen. I mange år var den kirkelige handling derfor ikke en udveksling af ringe, men derimod blot en gom, der satte ring på sin bruds finger. Sådan blev det ved helt op til det tyvende århundrede. I 1920’erne var det kun 15% af alle nygifte amerikanske mænd, der bar ring, hvorimod tallet nåede helt op på 85% i 1940’erne.

En hel industri

Siden er det gået stærkt, og i dag er handlen af vielsesringe en kæmpe industri. Man lader sig ikke længere  begrænse af, at vielsesringen skal have et bestemt udseende, være fremstillet i et dyrt materialet eller andre gamle normer. Man er derimod begyndt at fokusere på design og parrets specifikke ønsker. De fleste ringe bliver stadig fremstillet i ædle metaller, der er alligevel ved at være en begyndende trend mod at bruge uædle metaller som rustfrit stål, titanium eller Tungsten.

Få finansieret dine nye smykker via et af de utallige online lån der findes i dag, det har således aldrig været lettere at optage et lån på nettet og det kan du også benytte dig af hvis du har fundet en ring, halskæde eller et armbånd som du ganske enkelt må eje. Det er selvfølgelig vigtigt at du sikrer dig at du har pengene til at tilbagebetale det lån du optager, men hvis først det er på plads så er der ingen problemer forbundet med processen.