Når du er ved at blive ansat ved en ny virksomhed kan det være ganske svært at finde ud af hvordan man opfører sig på denne arbejdsplads. Det er noget af det der gør mange nervøse, når det kommer til at starte på en ny arbejdsplads. Man er ikke helt klar over hvordan tonen er, og hvordan man normalt opfører sig, og det kan være enormt svært at være i sådan et miljø.

Langt de fleste vænner sig til det, men det er ikke altid super behageligt de første par dage, så her er der nogle gange brug for lidt hjælp. Denne hjælp kan du få i form af en personalehåndbog, som er en tekst virksomheden har udarbejdet, der giver dig mulighed for, som ny ansat, at sætte dig lidt ind i hvordan arbejdspladsen fungerer allerede inden du er trådt derind første gang.

I denne personalehåndbog står der også lidt om reglerne på arbejdspladsen, og her kan du også slippe for nogle pinlige situationer i det første stykke tid, hvor du kan gå hen at lave en fejl du slet ikke var klar over der var forkert. Det er ikke sjovt at være ham den nye, og så gå og lave fejl hele tiden, så derfor kan personalehåndbogen godt være en stor hjælp.

Læs den grundigt

Er du så heldig at få udleveret en af disse bøger gælder det jo om at få den udnyttet til det fuldeste, så det gælder om at læse den ret grundigt. Gør du ikke dette, kan du risikere at misse nogle detaljer der er meget vigtige.

Det er ikke sjovt at blive til grin den første dag, fordi du har taget fyraftensbajere med til alle dine nye kollegaer for lige at lave en ordentlig entre, og så der ikke må være alkohol med på arbejdspladsen. Det ville ikke være nogen lækker start, at blive kendt som ”Tuborg-pusheren” når man egentlig bare gerne ville vise sin gode vilje, og bare ville gøre et godt førstehåndsindtryk hos dem man muligvis kommer til at arbejde sammen med i mange år fremover. Derfor må man godt bruge lidt mere end fem minutter på at læse bogen igennem.

Spørg ind til det

Hvis ikke du får fat i denne fantastiske bog hjælper det jo ingenting om den eksisterer, så derfor bliver du jo nødt til at spørge ind til det. Det kan godt være at din kommende chef ikke lige har husket at det kunne være du skulle have sådan en bog, eller noget helt andet der er kommet i vejen for at du har fået den. Derfor gælder det bare om at få spurgt ind til den hvis ikke du får den stukket i hånden med det samme. Hvis ikke den findes, så er der jo ikke noget at gøre ved det, men hvis den gør, er det jo en skam ikke at få den udnyttet. Tænk på alle de bommerter du kan slippe for, hvis du lige får sådan en læst.