Hjemme hos os, har det de sidste mange år været mig, der står for at planlægge, hvad vi skal have at spise. Jeg føler, jeg er ved at køre træt i det, og det er svært at blive ved med at finde på. Når jeg henter min datter på vej hjem fra arbejde, og vi står nede i Brugsen efter en lang dag for os begge, er det tit de vante retter, vi vælger. Dem, du har på rygraden, og du ikke behøver en liste for at købe ind til, fordi du har lavet dem så mange gange før.

Det er godt nok, men jeg er ved at køre træt i de samme retter om og om igen. Hvad gør man så?

Madplaner er vejen!

Jeg har snakket med en veninde om det og fået inspiration, og er du ikke selv i gang med at lave madplanlægning, kan jeg kun anbefale dig at komme i gang. Vi får meget mere varieret kost, og det er ikke længere kun mit ansvar at finde på. Vi holder et familiemøde om det hver søndag efter rundstykkerne, og både min mand og min datter kommer med input.

Det gør det nemt og inspirerende for mig, og jeg ved, at de begge får de retter, de har lyst til. Vi laver en madplan til familien til ugen og også en indkøbsliste, som vi fordeler over nogle dage. Nu er det ikke længere kun mig, der køber ind, men min mand er begyndt at gøre det også, fordi vi nu har en liste.

Også til madkassen

Det har også været svært at finde på noget til madkasser til børn, og nu sørger vi for, at der er rester, så min datter kan få en sund madpakke med i skole. Vi køber også diverse sunde snacks og kommer i hendes madkasse med flere rum.