Vægte er så forskellige alt efter hvad man skal bruge dem til. Er vægten til at veje meget præcist når der skal laves fysikforsøg, skal vægten være en laboratorievægt. Skal du bruge den til at veje breve og pakker der skal sendes, så er det en pakkevægt man skal have fat i. For hver vægt, har hver sin ting den er god til. Vil man sikre sig at ens vægt, vejer præcist, så skal man købe nogle kalibreringslod, så man kan finjustere sin vægt fuldstændig, så den vejer så præcist som muligt.
Jo mere præcis en vægt skal være, jo dyre er den også at købe og lave, hvilket jo hænger fint samme, da en vægt der skal kunne måle, uhørt små mængder af ting, skal være meget fintfølende. De vægte laboratorier bruger, skal man også kunne stole på 100 %, da ellers kan man ikke stole på et eksperiments resultat er rigtigt. På grund af det, har laboratorier ekstremt fintfølende vægte, så der nærmest ingen fejlmargin er i vægt målingerne. Skal man derimod måle vægten af breve og pakker, skal de ikke være så fintfølende, da det ikke er små ultra lettet ting der skal vejes, og gør ikke det store og den vejer et par gram, forkert, selvom det helt ikke skulle gøre det.

vægt
I industrien, skal man bruge vægte der kan veje meget tunge ting, ofte noget på flere tons og her er det lige meget om det vejer et gram mere eller mindre. Eller om det vejer nogle kg mere, for i sådan en sammenhæng er det fuldstændig lige meget. Typen af vægt, som industrien bruger, er meget dyre og koster nogle gange en mindre formue. De skal også kunne holde til en masse slid samt ikke gå til, på grund af en masse støv omkring den.
I et almindeligt køkken, er en standart bagevægt eller køkkenvægt som den også kaldes, standart i lang de fleste hjem, og her skal det bare kunne veje højst et gram eller to forkert. I et køkken, er det ikke meget vigtigt, at den vejer 100 % korrekt vægten, da den godt må have en lille smule fejlmargin uden det gør noget. Bager man efter en opskrift, tager et brød ikke skade af, et gram mel mere eller mindre. Hvis det der i mod på at laboratorie, ville sådan en fejl margin slet ikke gå og lavet man et forsøg og vægten regnede så meget galt, ville det kunne skabe en farlig situation.
Derfor er der forskellige vægte til forskellige formål, da nogle vægte skal veje meget præcist og andre, gør det ikke så meget, bare de kan veje mange tons og tåle støv og meget hård slid under brug. Skal man sende breve eller parker, skal man have en vægt, så man ved hvor mange frimærker der skal på. Netop med pakker og breve der skal sendes, skal vægten de vejes på, veje nogenlunde rigtig, så man ikke over eller under franker, da underfrankering ofte udløs et gebyr, for, for lidt porto.

Du kan købe en vægt her.