Har du et par rejsebeskrivelser, du gerne vil have til at ranke højt på søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo? Så skal der søgemaskineoptimering (forkortet SEO for Search Engine Optimization) til. Men netop SEO er lidt af en kunstart, hvorfor en workshop i SEO kan være nøglen til at få dine rejsebeskrivelser til at ranke.

En SEO workshop vil gå over de grundlæggende ting, der er nødvendige for at dine rejsebeskrivelser kan få organisk trafik fra søgemaskinerne. Herunder en gennemgang af de nogle af de punkter, du med en sådan SEO workshop kan forvente:

Intern SEO

Med intern SEO menes der både selve opbygningen af siden teknisk og de tekster, du vælger at lægge på siden. Nøglen i dag til at ranke højt på søgemaskinerne ligger blandt andet i teksterne, som ikke alene skal være fyldestgørende og nemme at læse, men også skal svare til det læseren søger efter. En sludder for en sladder om landet, du har rejst til, vil ikke være nemt at få til at ranke.

Når der først er skrevet en helt og igennem fantastisk rejsebeskrivelse til siden, er det nødvendigt at siden fungerer optimalt. Load-tiden skal være så lav som overhovedet muligt, de interne links skal være mange og sigende og reklamer på siden skal ikke have den mest fremtrædende position.

Som du kan se herover er den interne SEO umiddelbart nem at gå til og handler i høj grad om blot at skabe en god side. Som du vil få forklaret på en SEO workshop ønsker søgemaskinerne at henvise til den bedste side for en speciel frase, og derfor skal du starte med at lave en god side. Derefter en optimeret side.

Ekstern SEO (i form af linkbuilding til dine rejsebeskrivelser)

Det sværeste punkt på SEO workshoppen i forhold til at søgemaskineoptimere dine rejsebeskrivelser er utvivlsomt denne: linkbuilding. At skabe links fra andre relevante sider til netop dine sider er hverken nemt, hurtigt eller billigt. Men det er til gengæld her, at du får langt det største forspring til konkurrenterne.

Udføres linkbuilding ordentligt, er det lidt af en kunstart og en smuk ting at overvære. På SEO workshoppen vil du lære, hvad linkbuilding er, hvordan man skal gøre og lige så vigtigt også hvordan, man i hvert fald ikke skal gøre. Mange links i dag er ubrugelige og få endog decideret skadelige, og det gælder naturligvis om at undgå disse.

Rejsebeskrivelser er heldigvis en meget jordnær ting og derfor ikke umulig at linkbuilde. Dette vil underviseren på en SEO workshop også komme ind på.

Fremtidssikker SEO

Det måske vigtigste punkt på en SEO workshop vil være det om fremtidssikker SEO. Der er nemlig ikke meget ved at lave en masse flot SEO på siden, hvis en algoritmisk ændring fra Google mindsker effekten af dette om et halvt år.

En person, der har været med i SEO-spillet i lang tid, vil vide, hvad der skal til for også at ranke i fremtiden. Visse tegn går nemlig igen i Googles ændringer, og har man først forstået dette, har man forstået nøglen til fremtidige gode positioner på Google.

En SEO workshop kan lære dig alt dette og meget mere. Få dine rejsebeskrivelser i toppen af Google!

Gode og relevante links:
http://www.lalini.dk/seo-workshop/
http://www.rejse-kuffert.dk/
http://www.amino.dk/forums/14500.aspx