Vores hjem og sikkerheden i det er noget der ligger de fleste danskere på sinde. Hjemmet er vores trygge base i en travl og ofte lettere kaotisk hverdag. Det er her vi trækker os tilbage til, kommer hjem til og føler os trygge alene og med vores familie. Tanken om at der skulle ske noget her er ikke til at holde ud og derfor tænker i hvert fald de fleste meget over at beskytte hjemme mod alverdens ulykker. Vi har brug for at bevare trygheden i hjemmet.

Én af de værste ulykker vi kan forestille os i forbindelse med hjemmet er brand. Tanken om at ens hjem og alle ejendele brænder er helt uudholdelig. Samtidig er det ikke kun de materielle ting, der er i fare ved en eventuel brand – det er jo også os selv og vores nærmeste.

I forbindelse med brandsikring af hjemmet er noget af det mest brugbare røgalarmer. Alle hjem burde udstyres med røgalarmer som standard, men desværre er det sådan at virkeligheden ser noget anderledes ud. Mange hjem har ingen røgalarmer opsat og en del af dem der har, har enten ikke nok, har dem ikke korrekt placeret eller også er de løbet tør for batteri og ikke vedligeholdte. Er det på den måde, er det mere end falsk tryghed end en reel tryghed.

Nogle mennesker bruger sågar som undskyldning at det er grimt at have en røgalarm i hvid plastik hængende alle mulige steder under loftet. Egentlig en rigtig dårlig undskyldning når det kommer til ens sikkerhed, men sådan er det alligevel. Det er lidt den samme problematik man oplever med cykelhjelme.

Dårligt og grimt design er bare ikke længere en undskyldning for at ikke at sætte røgalarmer op i sit hjem. Vi har nemlig hos Hjem.dk fundet nogle virkelig flotte røgalarmer fra danske Jacob Jensen, der pludselig gør noget meget praktisk til noget unikt, flot og stilfuldt også.

Røgalarmerne fra Jacob Jensen er i stedet for de sædvanlige runde dimser, blevet til flotte trekantede geometriske figurer, der ligner små rumskibe fra Star Wars. Det kan være du synes at de ligner noget helt andet, men det er noget af charmen: at de lægger op til ens fantasi. Pludselig er en røgalarm ikke længere noget der skal skjules og gemmes langt væk, men i stedet en del af boligens indretning og udsmykning.

Jacob Jensen-røgalarmer fås i tre forskellige farver: hvid, koks og anthracit, og dermed kan de mere eller mindre passes ind i alle hjem – uanset hvilken stil og hvilke farver man ellers har indrettet sig med.

Som en helt unik feature, har disse røgalarmer fra Jacob Jensen en rød knap i midten, der har en helt speciel funktion. Hvis man trykker på knappen, vil alarmens følsomhed reduceres med 50% i 10 minutter frem. Dette kan med fordel bruges hvis man har røg i køkkenet, noget brænder på, eller man bare steger bøffer. Med denne funktion undgår man støjende alarmering når det ikke er nødvendigt. I det hele taget er der så meget unik ved en røgalarm fra Jacob Jensen, at de er svære at komme udenom.