Helt naturligt blev jeg lidt overrasket, da en af mine kolleger, Marianne, spurgte, om hun godt måtte kigge lidt nærmere på de sko, jeg havde på. Men hun skyndte sig nu at forklare, at det skyldtes en faglig interesse for sko, og hun syntes, at mine sko var virkeligt smarte, så hun ville gerne forsøge at finde ud af fabrikatet.

Tja, det sidste bliver måske lidt svært, for jeg købte dem på vores ferie på Bali sidste sommer, så det er nok ikke sandsynligt, at man kan finde dem herhjemme, fortalte jeg hende.

Det viste sig, at Marianne en gang om måneden holder et home party, hvor hun sælger tøj og sko til deltagerne. Hun fortalte, at hun skifter tema for disse aftener, så det en given aften for eksempel udelukkende handler om modetøj. Det gør det for eksempel på tirsdag, hvor jeg holder det næste home party, og du er meget velkommen til at være med, sagde hun.

Jeg tænkte lidt over det, for jeg har aldrig rigtig brudt mig om den slags home parties, men på den anden side er det mange år siden, jeg sidst har deltaget i et, så jeg besluttede mig for at sige ja tak.

Marianne fortalte, at der normalt er otte til ti deltagere i hendes parties, og hun har faktisk en ganske pæn omsætning, for de fleste kommer med den hensigt at købe noget. Det gælder især de aftener, hvor temaet for mit party er sko og støvler, for af en eller anden grund er der ekstra meget at spare på de varer i forhold til butikspriserne, også selv om der er tale om nogle af de mest kendte mærker.

Hun forklarede, at hun har kontakt til flere forskellige grossister indenfor branchen, og det er meget ofte varer, der har været brugt til udstilling i butiksvinduer eller på messer, jeg kan sælge til mine home parties. Dem køber jeg til en brøkdel af udsalgsprisen, og da min egen fortjeneste kun er en brøkdel af, hvad detailforretningerne er nødt til at have, så er der mange rigtigt gode scoops at hente hjemme i min stue, sagde hun med et smil.

Faktisk trænger jeg til en ny nederdel eller to, så jeg spurgte Marianne, om der ville være sådan nogle til salg på tirsdag. Det kunne hun ikke helt svare på, for hun henter først det sortiment, der kommer til salg på tirsdag dagen før, men hun var nu så godt som sikker på, at der også vil være nederdele med, for det plejer der at være fra den grossist, hun har aftale med denne gang.

Men i næste måned vil jeg altså ikke invitere dig, fortsatte hun, for da skal jeg for første gang have et home party, hvor det udelukkende handler om plussize tøj, så det er jo ikke noget for dig. Hvis du kender nogle piger i den størrelse, må du meget gerne give mig et tip, for indtil nu har jeg kun fundet frem til fire deltagere, men det er også nogle ordentlige matroner, grinede hun.