Min gamle ven fra soldatertiden Lars Kræmmer (efternavnet er et tilnavn) er i den grad, hvad du kan kalde for en lun jyde. Han har en humor, der er omtrent så knastør som den californiske ørken og samtidig underfundig og tillidsvækkende. Efter at have været soldat i mange år valgte han et karriereskifte, og med sædvanlig mangel på dramatik valgte han at sælge robotplæneklippere. Ja sgu! De der pudsige tingester der drøner rundt på folks græsplæner og slår græsset, mens ejerne hygger sig med andre ting. Og han sælger rasende godt af dem faktisk.

Jeg mødte ham i sidste uge, og jeg var selvfølgelig nødt til at høre noget mere om hans meritter i forhold til de der græsrobotter. Nysgerrig er jeg jo, og man skal jo aldrig afholde sig fra at lære noget nyt, vel? Jeg spurgte lidt ind til, hvordan han havde fået lært sig at sælge. Hans svar var: Jeg har studeret præsentationsteknik på et kursus. Han havde taget flere kurser hos firmaet MBK, der er specialister i den slags. Og det havde altså givet pote for Lars, for han sælger virkeligt mange af de der græsrobotter til villaejerne overalt i Danmark.

Det handler bare om at bruge den rigtige forhandlingsteknik, sagde han til mig, mens han blinkede skælmsk med sit venstre øje. Gør man det, kan man få en hvilken som helst villaejer til brændende at ønske sig en robotplæneklipper. Og de fleste af dem kan jo lide at eje sådan nogle ting, der giver lidt prestige på vejen, ikke? Lars hjælper dem så til at købe dem online hos http://www.toprobot.dk/

Men hvad med konerne, spurgte jeg? De gider vel ikke have sådan en fætter til at drøne rundt ude i haven? Det kunne han afkræfte og han fortalte mig, at mange koner faktisk fik mere ud af deres mænd på andre områder, når de ikke skull ebøvle med at slå græs i tide og utide hele sommeren. Egentlig giver det jo masser af mening.

Mange mænd orker faktisk ikke at slå græs, men har man en græsplæne, må man i gang med det – eller købe sådan en plænerobot. Min anden gamle ven Thomas har gjort det endnu smartere. Han er flyttet til Florida, og der er det absolut ikke normalt at slå sit græs selv. Han har et firma til at ordne den slags for sig, og typisk er det mexicanere og andre sydamerikanere, der bestrider diss ejobs. Det er ganske vist politisk ukorrekt at sige, men sådan er det jo altså bare.

Tilbage til Lars. Han elsker sit job med at sælge Ambrogio robot plæneklippere, og der er vist ikke noget, der tyder på, at han skulle ønske at skifte karriere igen. Han er på en yderst fordelagtig provision, og han har lige købt ny bil – igen. Et typisk tegn på at det går godt.

Nu har du hørt lidt om, hvad Lars Kræmmer går og bedriver. Hvad laver du selv? Sælger du noget? Og har du lært forhandlingsteknik og præsentationsteknik for at få mere succes?