Hvis du er bange for at tabe din iPhone på grund af den efterfølgende regning på en ny skærm, kan det være en god idé, at anskaffe sig en eller anden form for cover til den. Lige nøjagtig til iPhone findes der tusinder af forskellige covers både design-, materiale- og ikke mindst kvalitetsmæssigt. Du kan få covers, der dækker siderne på din iPhone, covers, der dækker siderne og bagsiden og covers, der pakker din iPhone helt ind. Ikke nok med at der er så mange designs, kommer disse covers også i forskellige materialer; gummi, plastik, silikone, folie, læder og så videre. Endvidere kommer alle disse covers, ligesom stort set alt andet, i forskellige materialer også i forskellige kvalitetsniveauer; den ringe, den middelmådige og den excellente. Det kan derfor være meget uoverskueligt og svært at finde lige nøjagtigt det cover, du søger. Jeg vil derfor lave en lille forklaring af plusser og minusser ved nogle af de mest populære covers til iPhone.

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at bumpers og hardcases er blandt de mest populære covers på markedet. Disse covers har dog ligesom alle andre fordele og ulemper. Så hvis du først spørger dig selv: ”I hvor høj en grad ønsker jeg at beskytte min iPhone?” og svaret til dette er: ”Jeg ønsker ikke at beskytte min iPhone i en sådan grad, at det betyder noget, da mit primære ønske om et cover skyldes personalisering.” vil jeg klart anbefale et hardcase eller et såkaldt skin. Hardcase’et kommer i utallige varianter, hvilket betyder, at du sagtens vil kunne finde et cover, der passer til lige nøjagtig din smag. Hardcase’et er lavet i hård plast, og beskytter derfor som udgangspunkt mere mod ridser end slag. Den anden anbefaling var et skin. Et skin er et stykke folie, der er skåret ud, sådan at det passer til din iPhone. Disse skins fås, ligesom hardcases i mange forskellige varianter, dog ikke helt så mange som hardcases, men der er stadig rig mulighed for at personalisere, som du ønsker.

iPhone cover

Er svaret på spørgsmålet derimod: ”Jeg ønsker at beskytte min iPhone i en sådan grad, at jeg nedsætter risikoen for at smadre den mest muligt.” vil jeg derimod som udgangspunkt anbefale et bumper. Et bumper er som regel lavet af enten gummi eller silikone. Materialer som disse er blødere og mere elastisk end fx et plastik hardcase. De er derfor bedre til at modstå slag og stød, som ellers kunne være fatale for din iPhone. Bumpers kommer også i forholdsvis mange farver, men som sagt kun farver. Da det er gummi eller silikone, er det svært at lave nogen former for tekst eller billede på, som man ofte finder på hardcases, men det er jo også en mindre væsentlig faktor, når det primære ønske, man har, er at beskytte sin iPhone mod hvad man frygter, kunne ske med den.

Priserne på de tre typer af iPhone 4 covers vil variere efter, hvilken kvalitet man kigger på, men kigger man på covers af samme kvalitet, er prisen ligeledes nærmest identisk.