jeg kommer rundt omkring i landet for at undervise på både excel kurser og en masse andre typer kurser. Det har jeg nydt nu igennem ca. 12 år – og jeg har haft mange sjove og farverige oplevelser. En af de ting jeg har lagt mærke til rundt omkring er forskellen på hvilket tøj man skal have på, når man kommer som underviser og skal undervise på et IT kurser. Når jeg skal afholde et excel kursus i eksempelvis København, så er det altid vigtigt jeg har pænt business like tøj på. Det vil sige, det er jakkesæt, skjorte. Slips er typsik ikke nødvendigt med mindre det er ved nogle helt specielle kunder, der har den dresscode.

Når man er i Jylland, så er det en helt anden sag. Her skal man ikke komme i jakkesæt – det skal være sfslappet tøj man føler sig godt tilpas i og vigtigst af alt så skal man ikke udstråle at man er konsulent fra kbh der tager for mange penge for sine ydelser. Det er nu også relativt nemt at håndtere, men sjovt er det.

Jeg kan eksempelvis huske engang jeg afholdte et Office kursus i en stor jydsk virksomhed. Jeg skulle til møde efter kurset med deres HR manager og derfor havde jeg valgt at tage jakkesæt, skjorte og slips på. Pænt og nydeligt tøj må jeg tilføje her. Jeg havde været ved virksomheden mange gange igennem de sidste år, og havde altid haft det godt dernede og haft nogle super spændende kurser med gode udfordringer og masser af spørgsmål. Da jeg kom ind i kursuslokale var der allerede godt gang i snakken og folk var spændte og glædede sig til kurset. I det øjeblik jeg trådste ind i lokalet, der blev der stille som graven og alle stirrede blot på mig som om jeg var en monster der netop var landet i mit rumskib udenfor.

Jeg kunne sagtens mærke at det var galt det her – så jeg tænkte lidt over det indtil det pludselig slog mig at jeg plejede at komme i cowboybukser, t-shirt og alm. kondisko. Så jeg tog konsekvensen gik ud af lokalet, smed jakken og slipset og gik tilbage til dem og forklarede situationen om at jeg altså var fra fyn og at grunden til jeg havde det tøj på var at jeg skulle til møde bagefter. Heldigvis var det folk med humor, så de løsnede op og grinede bare af det. Vi fik en god snak om hvad det var for signaler man sendte i forhold til sit tøj og vi kom igang med kurset.

Alt i alt var det en ret spændende oplevelse, der har sat sine spor. Nu tænker jeg altid meget mere over hvad jeg har på af tøj i forskellige sammenhænge. Både på kurser, men også til møder rundt omkring i landet. Det er ihvertfald helt klart at skal jeg ud og undervise i VBA Programmering i Officepakken så er det altid med slidt jeans og t-shirt – for deltagerne på de kursus sidder i det samme tøj 🙂