Flere og flere mennesker benytter sig af muligheden for at købe modetøj online. Af den grund er der dog også et par spørgsmål, der ser ud til at komme igen og igen – nogle af spørgsmålene omhandlende køb af modetøj online vil vi forsøge at svare på lige her.

Trin 1: At finde en sikker butik for modetøj online

I en fysisk butik er det nemt at danne sig et rammende førstegangsindtryk; hænger der spindelvæv fra væggene og hvæsser ekspedienten af dig? Køber du dit modetøj online kræver det lige en smule mere, før du kan se, hvorvidt en butik er værd at handle i:

Først og fremmest kan du dog tjekke butikkens Trustpilot. Netop Trustpilot er en online tjeneste, der lader brugere bedømme butikker efter deres oplevelser. Her kan du lynhurtigt se, om din butik er noget værd eller ej – har andre kunder haft dårlige erfaring med køb af dametøj online (bluser, kjoler, ballerina sko og des lignende) er der ingen grund til, at du genoptræder deres fodspor med dit køb af samme.

Derudover kan du kigge efter tydelige kontaktoplysninger (også et CVR-nummer) og en i det hele taget velopsat side. Vil du være helt sikker, før du køber dine jeans, dine bluser, dine kasketter og resten af dit modetøj online, kan du søge på butikkens navn på Google – husk også at kigge på side 2 og 3 efter både heldige og uheldige købsoplevelser fra andre kunder, der her har købt enten herretøj eller dametøj online!

Trin 2: Sikker betaling

Et desværre alt for ofte glemt punkt, når det kommer til køb af modetøj online, er betalingsdelen. Her er det uendeligt vigtigt, at købet foretages over en sikker og krypteret internetforbindelse.

Når butikken beder dig indtaste dine kortoplysninger før købet af dametøj online og herretøj online, skal du tjekke adresselinjen i din browser. Det er her, du indtaster webadresser. Foran butikkens webadresse skal der gerne stå et https:// – s’et indikerer, at det er en sikker forbindelse.

Er der i forbindelse med din erhvervelse af billigt modetøj online ikke tale om en krypteret forbindelse, risikerer du, at dine kortoplysninger er tilgængelige for andre, hvis din computer eksempelvis i forvejen er ramt af virusangreb. Derfor bør du undlade helt at handle modetøj online i de butikker, der ikke har krypteret betalingsprocessen.

Trin 3: Returret ved køb af modetøj online

Et af de gængse argumenter mod at handle modetøj online er, at det er svært at returnere tøjet. Sandheden er dog en ganske anden; er der problemer med tøjet er det per 2011 utrolig nemt at returnere tøjet.

Indenfor 14 dage efter dit køb af modetøj online har du returret. I denne tid har du ret til både returnering og fuld refundering, såfremt du ikke har ødelagt tøjet eller på anden vis fjernet tøjets oprindelige værdi. På dette punkt fungerer modetøj online og tøj købt i en fysisk butik på samme præmisser.
De større butikskæder, hvor du eksempelvis kan købe bluser, jakker, kasketter og andet herretøj online samt dametøj online, vedsender ofte returnotaer med deres varer. Dette gør det meget nemt at returnere tøjet, såfremt der er problemer – du skal ikke rode med for små papkasser og mangel på frimærker, hvis blusen og toppen alligevel ikke passede. Der er taget vare på det hele fra butikkens side.

Hvorvidt du selv skal betale for fragten i forhold til en ombytning af modetøj online varierer fra butik til butik. Dette kan du altid se i handelsbetingelserne, inden du endeligt køber dit dame- eller herretøj online.

At købe modetøj online – både dametøj online og herretøj online – er en genvej til en verden af fantastisk tøj til meget lave priser. Returneringen er nem, og husker du at lave en smule benarbejde samt at tjekke for krypterede forbindelser, er du så godt som sikker på din vej til billigt modetøj online!