Ikke langt fra Greve in Chianti, centralt i Toscanas skønne Chianti Classico vindistrikt, ligger den gamle borg Antico Borgo di Sugame. Fra Greves centrum køres op ad bjerget i retning Figline (strækningen har tidligere været med i Giro d’Italia som en kategori 2 stigning), og på toppen af stigningen kan man være heldig, at møde skiltet med Dannebrog og teksten ”Vi taler dansk”. Hvis det er tilfældet, så er den danske importør af de fine Italienske vine på besøg ved sin gode leverandør og ven.

I sommerferien er der daglige rundture på vingården, og de kan klart anbefales. Bent fortæller på sin sindige jyske facon, om årets gang hos en økologisk vinproducent (der ikke laver økologisk vin, men ”vin fremstillet af økologisk dyrkede druer” ifølge EU). Med stor faglighed bliver vi ført igennem de håndværksmæssige emner, over de helt praktiske forhold på gården, hvordan der høstes, tappes og konstant kontrolleres. Tro det eller ej, men italienerne er helt fanatiske i deres kontrol af økologer i vinbranchen – vidste du at hver enkelt flaske Chianti Classico har sit eget serienummer med referencer til eksempelvis udbytte pr. vinstok på marken?

Personligt er det ikke de vinfaglige historier jeg mener er det bedste ved rundturen, det er derimod Bents historier og anekdoter – fra dengang han blev efterladt i marken med bedstefaderen, vel at mærke før han havde lært italiensk nok til andet end at kunne bestille to espresso. Eller historierne om gårdens trebenede hun og hvordan den kan løbe et rådyr op, eller vinbondens forsøg på at skyde de vildsvin der kommer ind på marken for at spise druerne. Højdepunktet nås med historien om den tyske kone der skrigende og hujende, flygter op på et bord på terrassen – fordi det endelig var lykkedes hende at lokke vildsvinene til sig med druer og frugt. Bents fortælleevner burde udnyttes på revyscenerne rundt om i sommerlandet, men som han siger, ”i den periode er jeg jo i Toscana”.

Bent forhandler selvfølgelig alle de gode vine fra gården og som noget helt specielt, er det lykkedes Bent at få bonden til at producere en helt forrygende rosé. Det er ikke hver dag mand møder så god en rosé, den er ganske enkelt fremragende til en sommerdag på terrassen eller i Toscana. Rosévin fra Toscana er som sagt ikke noget vi ser hver dag, men denne vin kan sagtens måle sig med de kendte rosévine fra Provence. De sidste årgange er endda lagret på fad i nogle måneder, hvilket ikke gør dem dårligere – og så får det også lige alkoholprocenten til at stige lidt.

Selve landskabet omkring Greve in Chianti er helt enestående, flotte bjerge, store skove og et rigt dyreliv. Det er ganske enkelt et besøg værd, hvad enten det er for at nyde vinene, cykle i bjergene eller bare nyde livet i et roligt og afstressende tempo.